0%
Still working...

Het Baken

Historische fantasyroman over grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik

In graafschap Gremora wordt erfgename Leonore verraden door haar halfbroer Eduan en ontvoerd naar het vijandige prinsdom Fyris. Daar komt ze in handen van de charmante, maar onvoorspelbare prins Philippe. Hij belooft haar zijn hulp in haar strijd tegen Eduan, maar blijkt zijn eigen spel te spelen. Leonore zal haar eigen kracht moeten ontdekken en leren gebruiken om zich te bevrijden van de patriarchale samenleving die haar onderdrukt. 

Wat als er een magische kracht bestond waarmee we de macht terug kunnen pakken?

Geïnspireerd door de #metoo-beweging en de onthullingen rondom The Voice of Holland is een verhaal ontstaan over een jonge vrouw die leert op te staan tegen de patriarchale wereld die haar onderdrukt en daarin haar eigen kracht ontdekt. Dit is een verhaal over macht en grenzen en het grijze gebied tussen goed en fout. Maar ook over de moed om je eigen keuzes te maken. Een belangrijke en herkenbare boodschap verpakt in een intrigerende fantasy met aansprekende personages, complexe relaties, spanning en romantiek om heerlijk in weg te duiken. 

Een actuele fantasy mét een magisch tintje

Het Baken is een fantasy roman met actuele maatschappelijke thema’s rondom emancipatie, machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag mét een magisch randje. Het boek is zowel geschikt voor liefhebbers van young adult fantasy als voor new adult fans. Voor lezers van Jennifer M. Armentrout, Sarah J. Maas en Colleen Hoover.

Waarom ik Het Baken schreef

Door de #metoo-beweging en de onthullingen rondom The Voice of Holland keek ik terug naar mijn eigen ervaringen daarmee. Voor mij voelde het grensoverschrijdend gedrag alsof diegene een stukje van mijn macht uit mijn lijf heeft gepakt dat ik niet terug kan nemen.  Maar wat als wij vrouwen een magische kracht hadden waarmee we de macht terug konden pakken van degenen die ons onderdrukt of misbruikt hebben? Dat werd het uitgangspunt van Het Baken. 

Ik hoop dat vrouwen zich geïnspireerd zullen voelen door Leonore en zich herkennen in de gedachten en emoties die ze doormaakt. Haar worsteling met verlangen, wraak, schaamte en haar eigen duisternis. 

Het Baken, een waargebeurd verhaal?

Het centrale verhaal en de hoofdpersoon, Leonore, zijn losjes gebaseerd op de historische figuur Ermesinde II van Namen, een dappere jonge vrouw die vocht voor haar erfrecht als vrouw in de Zuidelijke Nederlanden van de twaalfde eeuw. Komt kasteel Gremora je bekend voor? Dat kan kloppen, want het kasteel en de ligging zijn gebaseerd op de citadel van Namen in België!