0%
Still working...

Over mij

Mijn liefde voor taal, lezen en schrijven zat er al vroeg in. Als tiener schreef ik columns voor de schoolkrant en een muziekblog, waarna ik mijn passie voortzette in een studie Nederlands aan de Rijksuniversiteit van Groningen. In mijn master Moderne Letterkunde specialiseerde ik me in representatie van gender en minderheden in de literatuur. Een thema dat in Het Baken terugkomt. 

In 2022 volgde ik een schrijfcursus en schreef ik een aantal korte verhalen. Na de onthullingen over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, had ik inspiratie voor een groter werk: fantasyroman ‘Het Baken’.
Na afronding van het manuscript van Het Baken heb ik me op het volgende project gestort: feelgoodserie ‘Liefde in de bibliotheek’. Deze fijne feelgoodreeks verschijnt vanaf oktober 2023 bij uitgeverij De Verhalenfabriek.

Ik ben sinds 2014 getrouwd met Rutger. Samen met onze dochters Ayla en Eva en onze twee poezen wonen we in Groningen. Naast mijn werk en het schrijven ben ik boekenblogger op Instagram als @jon.tenduisbooks.

  • Leest het liefst historische romans en fantasy.
  • Spaarde als kind boeken van De olijke tweeling.
  • Heeft twee ‘boek’ tattoo’s
  • Schreef een scriptie over erotische literatuur én kreeg er een acht voor!
  • Is zakelijk schrijfcoach en boekenblogger.

Jon. ten Duis – Passie voor boeken & schrijven.